Verbeterdoel ondervoeding – Goed voorbeeld
Zorg met Goede Voeding
Zorg met Goede Voeding is het voedingsconcept van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het unieke aan dit concept is dat patiënten de hele dag door kunnen bestellen en dat er vers gekookt wordt door eigen koks.
Hoe is de zorg hiermee verbeterd?
Patiënten kunnen van de zeer uitgebreide menukaart bestellen wat ze willen, wanneer ze willen en hoeveel ze willen (kleine en grote porties). Het eten wordt vers bereid door onze koks en 45 minuten later geserveerd aan de patiënt. Bezoek mag ook mee-eten, want: zien eten, doet eten.
Bovendien worden patiënten gestimuleerd om zittend te eten en om gezonde en eiwitrijke producten te kiezen, passend bij hun dieet.
Inhoud
Zorg met Goede Voeding is het voedingsconcept van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het unieke aan dit concept is dat patiënten de hele dag door kunnen bestellen en dat er vers gekookt wordt door eigen koks.
Zorg met Goede Voeding bestaat tevens uit een gezond voedingsaanbod. Ziekenhuis Gelderse Vallei is namelijk een voorhoedeziekenhuis van Goede Zorg Proef Je.
‘We willen dat de gezonde keuze de makkelijke en lekkerste keuze wordt’, vertelt Coralie Azzouzi, hoofd hoteldienst van het ziekenhuis. ‘We verrassen met originele gerechten die bereid zijn met gezonde producten. Denk bijvoorbeeld aan een pizza portobello gevuld met groente en tomatensaus. Dat klinkt heerlijk toch?’
Contact
Coralie Azzouzi-van Beek, afdelingsmanager hoteldienst Ziekenhuis Gelderse Vallei