Verbeterdoel ondervoeding – Goed voorbeeld
Eiwiteducatie
Hoe is de zorg hiermee verbeterd?
De patiënt krijgt inzicht in producten die veel of juist weinig eiwit bevatten en in zijn/haar eigen eiwitbehoefte. Regie en verantwoordelijkheid kunnen hiermee meer bij de patiënt worden gelegd. Ook geschikt voor laaggeletterden en anderstaligen.
De folder is gemaakt in een samenwerking tussen diëtetiek Ziekenhuis Rivierenland, diëtetiek Stichting Zorgcentra Rivierenland en Diëtistenpraktijk Eetstijl. Patiënten houden hierdoor hetzelfde systeem van eiwiteducatie in eerste, tweede en derde lijn.
De informatievoorziening voor niet-Nederlandssprekende patiënten ten aanzien van eiwitrijke adviezen voor thuis en eventueel tijdens opname wordt sterk verbeterd.
Inhoud
Een folder waarin met blauwe bolletjes visueel gemaakt is hoeveel eiwit producten bevatten. Persoonlijke eiwitbehoefte wordt hierin genoteerd met daarbij de vertaling hoeveel bolletjes dit is, zodat de patiënt zelf kan tellen of de inname voldoende is.
Tools en hulpmiddelen
Contact
Anke Kalisvaart, dietist Ziekenhuis Rivierenland Tiel
Anke.Kalisvaart@zrt.nl